If you’re having trouble with templates recently on the Studio version of Davinci, we’ve got a quick guide on how to get them working again!

With the release of version 18, Davinci Studio has a bug in their Fusion compositing tool when opening Davinci Resolve projects like the ones downloaded from Motion Array. The bug causes some links to be broken in Fusion and will prevent placeholders and effects from being linked to the final compositions. Luckily, it’s relatively quick and easy to fix!

First of all, if you’re seeing a black screen on your Final composition it’s best to check if you have downloaded the fonts that come with the template. More information on this here:

https://help.motionarray.com/en/articles/6069338-davinci-resolve-templates-ultimate-troubleshooting-guide

Then, within your project, locate the clip that has the fusion composition associated with it. In the case of this template, it’s here in the Others > Timelines folder and called ‘Main’. If you’re having trouble finding it, you can always speak to our support team and we can help you.

In the edit window, right click on the clip and select ‘Open in Fusion Page’.

In this case, the MediaIn4 node was unconnected to the ColorCorrector2 node, so we just need to simply drag from the box on the right of the node to connect it back up.

If everything looks connected on Fusion but the template still isn’t working, then you may need to replace the placeholders manually. Simply drag the placeholder media from the media browser to the MediaIn nodes like in the screenshot below.

Hopefully that has now fixed any issues with the template in DaVinci Studio. If you’re still having issues, just reach out to our support team via the chat widget on Motionarray.com and we’d be happy to assist.

Kind regards

The MA Team

Did this answer your question?